Buna ziua. Astazi va vom prezenta cum preparam un produs din catalogul nostru facut doar cu ingrediente naturale si facute in casa fara alcool.

Videoclipul nostru :

 

Videoclip oleo marin :

Pentru reteta noastra folosim un sirop de vanilie pe care l-am semi pregatit in ultimul videoclip cu limonada cu ananas. Pur si simplu taiem vanilia , scoatem pulpa si o adaugam peste 1kg de zahar pudra si o lasam la macerat timp de 2 saptamani. Dupa ce au trecut cele 2 saptamani adaugam peste zaharul nostru vanilat 1litru de apa fiarta. Amestecam, asteptam sa se raceasca natural deoarece a pornit infuzia si aceasta va extrage cat mai mult din pastaile noastre de vanilie, strecuram compozitia printr-o panza fina si adaugam in sticle.

Acest sirop il putem folosi la multe din produsele noastre : indulcitor pentru cafea/limonada/cocktailuri , decor peste plantele aromatice etc .

Tot in videoclipul de astazi am folosit si un Oleo Marin , un ingredient ce contine (2 lamai,4lime si 2 grapefruit mari) si l-am folosit intr-un videoclip mai vechi „Intarziat de ziua femeii si buchet aromat” pe care il gasiti pe canal.

Pentru a face Oleo Marin vom folosi tehnica Oleo Saccharum si vom decoji toate citricele noastre si le vom lasa intr-un borcan peste noapte acoperite de zahar , acesta va extrage uleiul din cojile noastre. A doua zi vom taia si stoarce citricele folosite si le vom adauga in borcan peste cojile si uleiul extras, amestecam foarte bine , strecuram si avem ingredientul gata.

Ca ultimul ingredient am folosit o simpla infuzie de boboci de trandafiri si flori de hibiscus pentru partea florala a bauturii. Adaugati cantitatile in functie de ce aroma vreti sa fie dominanta, bobocii sau florile de hibiscus. Am construit bautura formand o baza de dulce(siropul de vanilie) si acrisor (Oleo Marin) si am folosit ca aroma predominanta infuzia noastra florala.

Cantitatile au fost : 40 ml sirop de vanilie , 40 ml oleo marin , 80 ml infuzie florala.  SI am adaugat si 2 picaturi de solutie salina (20 grame de sare dizolvata in 80 de ml de apa) pentru a imputernicii aromele si a diminua nota de dulce.

Vizionare placuta !

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Linkuri oficiale StiuceBeau :

Mail: admin@stiucebeau.ro
Pagina oficiala : http://www.stiucebeau.ro
Instagram : https://www.instagram.com/stiucebeau/
Facebook: https://www.facebook.com/stiucebeauro/
TikTok: http://tiktok.com/@stiucebeau
Blog: http://stiucebeau.ro/blog/

Leave a comment

get our latest news

Subscribe Our
Newsletter