Glicerina folosita : https://www.tortulperfect.ro/glicerina-glicerol-99-5-100-ml-fractal/?gclid=CjwKCAjw6eWnBhAKEiwADpnw9tHb_DrLQuHd0QjZL–dfAFKYjw65DYKGOiJJqfJdOsPuJ7lWfIBXhoCE8AQAvD_BwE
Glicerina ca subsitut pentru alcool: https://youtu.be/8mOBXlxBOrM?si=ha3paovxUqHw0aeU
Efectele Chininei : https://imbibemagazine.com/dangerous-drinks/?fbclid=IwAR0dhKdh4P2mBek6q3PU23jv98J_N8a7YkRkhM8GMP8p4ClcE6Hh8zFntqE
Wee Pearl reteta de london dry gin: https://youtu.be/BirWv75v2ng?si=K8SqU2i21jP6a-ud
Inspiratie pentru primele experimente de gin fara alcool: https://youtu.be/CV0mSwWM5hU?si=wJgWY5UxiKHzRGxc
Kevin Kos tonic water recipe: https://youtu.be/ZGN42mb5ehI?si=5pjp_N5pw-UfgP4b
Quassia Amara : https://en.wikipedia.org/wiki/Quassia_amara
Chinina : https://en.wikipedia.org/wiki/Cinchona
Comanda chinina : https://justingredients.co.uk/products/cinchona-bark
Link videoclip :
Reteta Gin fara alcool: Tinctura ienupar + infuzie aromata .
Tinctura ienupar: 300 grame de boabe de ienupar + 600 de grame de glicerina + 300 de grame infuzie de boabe de ienupar , se blenduieste pana la omogenizare dupa care se adauga si se lasa in frigider intre 1 si 14 zile pentru maturare si extragerea aromelor.
Infuzie aromata: o infuzie de 20 de minute a urmatoarelor ingrediente: 3 linguri de boabe de ienupar+2 lingurite de seminte de coriandru+2 lingurite de boabe de piper negru+o bucatica mica de ghimbir taiata cu coaja,o lingurita de radacina de angelica,o lingurita de lemn dulce,3 foi de dafin medii,3 bucati de cardamon zdrobite si un jumatate de lingurita de lavanda impreuna cu 1.5 litri de apa.
La urma se amesteca tinctura strecurata de ienupar cu infuzia aromata dupa gust pana simtiti ca este aroma perfecta pentru voi.
Reteta Apa tonica:
Se adauga intr-un mojar 35 de grame de chinina si se zdrobeste pana in momentul in care devine o pudra. Se face un sirop simplu (1.25 litri de apa si 1 kg de zahar) si in momentul in care zaharul s-a dizolvat vom adauga peste 50 de grame de acid citric + 25 de grame de acid malic + 5 grame de coaja de lamaie + 5 grame de coaja de lime + 25 de grame de coaja de grapefruit si pudra de chinina obtinuta. Amestecam pana da in clocot , in momentul in care a dat in clocot vom opri focul, lasam 15 minute la infuzat , strecuram si avem siropul tonic gata.
Acum in functie de gust si metoda de carbogazificare folosita(syphon/sodastream/apa minerala) stabiliti proportiile. Pentru o apa tonica aromata folositi un raport de 1/4 (1 sirop tonic, 3 apa). Daca doriti una mai lite puteti folosi proportii de 1/5 (1 sirop tonic, 4 apa) gen : 50 ml de sirop tonic + 200 ml de apa. Siropul tonic va iesi in cantitate de 4 litri si un pic. Deci cu aceste cantitati puteti scoate undeva la 16/20 de litri de apa tonica. Daca doriti sa faceti mai putina doar ajustati masurile.
Reteta Gin fara alcool tonic :
Intr-un pahar adaugam 50 de ml de gin fara alcool si ne separam putin sa pregatim apa tonica cu metoda 1, sodastream. Intr-un recipient gradat adaugam 50 ml de sirop tonic si completam cu apa pana la 200 de ml, amestecam si mutam compozitia intr-o sticla pentru carbogazificare. Adaugam sticla la sodastream,o fixam si usor incepem sa adaugam acid. In momentul in care este gata revenim la pahar unde adaugam gheata si peste turnam apa tonica. Nu uitati spuma niciodata, acolo este toata aroma. Cheers.
Trecem la metoda a doua si anume syphon. Unde vom repeta acelasi proces doar ca acea compozitie de sirop tonic cu apa de data aceasta le vom adauga intr-un sifon. Din lipsa de co2 voi folosi azot. Intotdeauna recipientul cu gura in jos in momentul in care adaugam cartusul. Amestecam foarte bine , ideal ar fi fost sa stea macar 30 de minute la frigider inainte. Repetam procesul cu 50 de ml de gin fara alcool,gheata si apa tonica peste, este gata de servire.
Hai noroc. Si ultima metoda si cea mai usoara , intr-un pahar adaugam 50 de ml de gin fara alcool, 50 de ml de sirop tonic , gheata si completam cu apa minerala. Pofta buna !