Astazi va voi arata o metoda prin care puteti obtine de 6x mai mult din sucul citricelor. Metoda se numeste super sucuri si multumita acesteia puteti economisi mult mai multi bani pe sucul de lamaie care este oricum o necesitate in orice bar.

Metoda super sucuri citrice ne este prezentata si explicata mult mai bine de Kevin Kos in acest videoclip :

Pentru orice alta reteta de super sucuri aveti aici calculatorul digital al lui Kevin :

https://www.kevinkos.com/super-juice-calculator-1

Pentru 1.8 litri de suc de lamaie noi astazi am folosit 6 lamai (aproximativ 10 lei) si 80 grame de acid citric(4lei), 1kg de acid citric costa 50 lei.

Link acid citric :

https://www.utilvinificatie.ro/corectie-must-vin/acid-citric.html

Link micro cantar:

https://barshaker.ro/BS2573-Mini

Reteta suc citric :

Se masoara valoarea totala a cojilor lamailor si se adauga in proportie egala acid citric,sucul extras din lamai  si se adauga 16.60% apa din cantitatea total a cojilor in cazul nostru. Se adauga acizii peste cojile noastre pentru a extrage cat mai mult din uleiuri (dureaza undeva la 1/2 ore) si se adauga compozitia in blender. Se blenduieste , se strecoara si este gata de folosire. (De preferat sa folositi apa pe care o adaugati in blender pentru a spala recipientul si a luat toti acizii de pe recipient)

80 grame coji

80 grame acid citric

300 ml suc lamaie

1.3 litri apa

Reteta cordial de ananas,scortisoara si vanilie :

-Un ananas intreg cat mai copt

-1 pastaie de vanilie madagascar

– 1 scortisoara ceylone (puteti folosi si cassia dar va trebui sa o zdrobiti inainte)

– 200 grame de zahar(Atat am folosit eu , voi folositi in functie de cat de copt este fructul si cat de dulce doriti limonada finala)

-2/3 prafuri de sare pentru a diminua aroma de dulce si a imputernicii aromele

Se adauga intr-un blender ananasul taiat fara partea din mijloc deoarece este foarte tare si are extrem de putina aroma, se scoate pulpa din pastaia de vanilie si se adauga peste ananas dupa care se taie pastaia in bucatele si se adauga in blender peste ananas. Rupem cu mana bucata de scortisoara dupa care o adaugam in blender. Acoperim usor continutul de la suprafata cu putin zahar pentru o incorporare mai buna si blenduim compozitia. Rezultatul final il adaugam pe o plita sau aragaz  , fierbem la 160 pana in momentul in care da in clocot. Dupa ce acesta a dat in clocot vom da focul la mic (la aragaz) sau coboram la 90 grade(la plita), vom adauga zahar si sare si vom amesteca pentru a se dizolva complet si a nu se arde zaharul pe fundul recipientului. Se poate adauga si apa in functie de gust. Se lasa la racit natural dupa care se strecoara compozitia finala si se pastreaza tot timpul in frigider.

Pentru 3.7 litri de limonada noi am folosit :

800 ml super suc citric (Daca nu folositi super suc va trebui sa adaugati undeva la 1.2 litri suc de lamaie deoarece super sucul citric este mai concentrat decat sucul normal de lamaie)

800 ml cordial de ananas,vanilie si scortisoara (Dupa gustul meu as mai fi adaugat 1 ananas si 1 pastaie de vanilie si as fi facut cantitatea de 5 litri , imi place sa predomine aromele exotice de ananas si vanilie)

2 litri de apa plata

Chiar daca avem acizi care conserva si prelungesc viata limonadei noastre este de preferat sa o tineti tot timpul in frigider.

La urma doar turnati intr-un pahar cu gheata si serviti. Nu uitati , niciodata sa nu adaugati gheata direct in compozitia totala  deoarece cand aceasta se va transforma in apa va va dilua foarte tare bautura.

 

Va multumim pentru vizionare si va asteptam data viitoare la un nou episod atat cu alcool cat si fara.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Linkuri oficiale StiuceBeau :

Mail: admin@stiucebeau.ro
Pagina oficiala : http://www.stiucebeau.ro
Instagram : https://www.instagram.com/stiucebeau/
Facebook: https://www.facebook.com/stiucebeauro/
TikTok: http://tiktok.com/@stiucebeau
Blog: http://stiucebeau.ro/blog/

 

Leave a comment

get our latest news

Subscribe Our
Newsletter