Salutare oameni buni si bine ati venit la unul din cele mai asteptate episoade de pana acum. Astazi vom face celebra reteta de coca cola in doua variante aromate.

Vom face reteta StiuceBeau 100% naturala si vom mai face reteta coca cola 1886 :

Link videoclip  Partea intai : Despre si cum facem ingredientele

Link videoclip Partea a doua : Feedback coca cola naturala vs chimica

Videoclipul de la care am pornit : What to drink : https://www.youtube.com/watch?v=siz-VLCsD0I

Reteta de Coca cola 1866 : https://www.youtube.com/watch?v=frHJXfGnE3s

Despre nucile de kola :  https://stiucebeau.ro/nuca-de-kola-energie-si-istorie-intr-o-semicheie/

Depozitarea pe termen lung a nucilor de kola : https://www.youtube.com/watch?v=WNW7yXesFU0

Cum sa faci colorant de caramel/sirop de caramel si cancerul provocat de acestea : https://www.youtube.com/watch?v=T7OvogWyMDo

Reteta cola stiucebeau 100% naturala   :

-o pastaie de vanilie
-o nuca de kola Bitter
-un sfert de lingurita de nucsoara rasa
-1.5 litri sirop caramel facut in casa(cu doar 1kg zahar)
-2 lingurite seminte de coriandru
-1 bucata si jumatate de scortisoara intrega
-2 lingurite de coaja de portocala deshidratata
-zestul si sucul de la : o lamaie, un lime si 2 portocale
-3 frunze de lime
-7 boabe de cafea
-30 ml de colorant caramel e330

Rezultat final : 1.2 litri de sirop. Pentru un suc de cola folosim 1/4 sirop de cola si 3/4 apa minerala/sifon. Rezultat final: cola : 4.8 litri de cola naturala.

 

Pentru a face reteta avem nevoie sa dam pe razatoare citricele(nu am mai filmat partea asta deoarece oricine stie sa faca asta),adaugam in mojar nuca de kola,boabele de cafea si bucatile de scortisoara pe care le vom zdrobi.
Le vom adauga intr-o punga pentru vidat impreuna cu restul ingredientelor.
Sigilam dublu punga si o vom adauga intr-o oala. Din nou, din lipsa de sous vide o voi prinde pe margine cu un clenci. Pentru a fii siguri ca nu se va arde puteti adauga pe fundul oalei o bucata de lemn.
Vom fierbe compozitia timp de 1 ora dupa care o vom strecura si o vom adauga in sticla. Aceasta varianta va tine intre 7-10 zile in frigider dar va recomand sa o folositi doar o saptamana. Din aceasta pentru o bautura cola de casa vom folosi un raport de 1/4 si anume 50 de ml de sirop de cola si 150 de ml de sifon/apa minerala. Asta este tot.

Reteta cola 1886 :

Aici doar vom reproduce 1:1 reteta din videoclipul din descriere :

Intr-un bol adaugam 1,1kg de zahar peste care adaugam 680ml de apa fiarta. Amestecam pana la omogenizare dupa care adaugam sucul de la 1 lime(30 de ml),10 grame de acid citric si 30 de ml de colorant caramel. Acum ne vom separa putin pentru a face baza aromata. Dupa cum a specificat si in videoclipul original cand a incercat sa reproduca reteta cu cantitati mai mici nu a iesit la fel de aromata deoarece uleiurile esentiale precum si bitterele fiind foarte puternic aromate in momentul in care sunt scalate la o cantitate mare trebuie gustate si ajustate , nu doar inmultite.
Vom folosi alcool de 96 de grade deoarece uleiurile esentiale nu sunt solubile in apa si nu se vor dizolva si vom adauga in 240 de ml de alcool de 96 de grade urmatorele uleiuri :

-20 de picaturi – ulei esential de portocale
-30 de picaturi – ulei esential de lamaie
-10 picaturi de – ulei esential de nucsoara
-10 picaturi de – ulei esential de coriandru
-10 picaturi de – ulei esential de scortisoara
-10 picaturi de – ulei esential de neroli (flori de portocala amara)

Amestecam foarte bine pana pana se incorporeaza toate uleiurile. Dupa care ne vom folosi de o siringa gradata(o gasiti la orice farmacie) si vom extrage 1.5 ml de compozitie pentru siropul nostru (exact,atat de putin)

Adaugam peste baza de sirop 1.5 ml de compozitie si o lingurita de esenta de vanilie , amestecam, adaugam in sticle si gata,compozitia noastra este gata,o vom adauga in sticle si suntem gata de folosire. O vom folosi in raport de 1/4: 30 de ml de sirop de cola cu 120 de ml de apa minerala/sifon.

Dupa cum va imaginati datorita acidulul citric aceasta varianta rezista mult mai mult in frigider. Aproximez undeva la 2 saptamani , este de asemenea prima data si pentru mine cand o reproduc. Sa nu uitam ca ne-a ramas foarte multa compozitie aromata care sta in alcool(deci nu se strica prea curand) deci sa reproducem aceasta reteta pe viitor vom mai avea nevoie doar de baza de sirop care ne costa foarte putina tinand cont ca un colorant caramel are 1 litru si noi folosim 30 de ml la un sirop.

Rezultat final : 1.5 litri de sirop. Pentru un suc de cola folosim 1/4 sirop de cola si 3/4 apa minerala/sifon. Rezultat final: cola : 5 litri de cola 1886. Dar mai ramanem cu 238.5 ml de parte aromata din care folosim 1.5 ml la fiecare baza de sirop.

Reteta Cuba libre :

40 ml de Rum spiced

180 ml cola naturala facuta in casa

o felie de lime

decorata cu o frunza de lime

 

Acesta a fost episodul nostru de astazi. Sper ca v-a placut !

Leave a comment

get our latest news

Subscribe Our
Newsletter