Link videoclip : https://www.youtube.com/watch?v=qEjbbgBKJg4

Astazi vom pregati impreuna celebrul cocktail Espresso Martini care contine : Vodka, Lichior de cafea, cafea proaspata si uneori sirop de zahar doar ca noi vom folosi un lichior de cafea facut de noi.

Adresa Dropshot : Bulevardul Iuliu Maniu 7
Instagram Dropshot : https://www.instagram.com/dropshot.coffee/
Edi Droshot : https://www.instagram.com/adrian.edwardd/
Dan Fellows coffe sacharrum : https://www.youtube.com/watch?v=aVSQj-FsSSY
Dan Fellows coffe sacharrum faq : https://www.youtube.com/watch?v=1fOrciTYo4o
Kevin kos coffe liquor spices : https://www.youtube.com/watch?v=hhHtEwWpIO8

Reteta lichior de cafea : Sirop de cafea + Baza alcoolica aromata.

Sirop de cafea :

200 de grame zat de cafea acoperite cu 200 de grame zahar demerara(puteti folosi orice zahar) lasat peste noapte dupa care turnat peste 400 ml cafea proaspata puternica , amestecat pana la omogenizare si strecurat printr-un filtru de cafea.

Alcool aromat: Intr-o punga pentru vidat se adauga 400 ml Rum aromat la alegere(eu am folosit Plantation reserva grande) peste care adaugam 60 de grame de cafea boabe (eu am folosit Guatemele gingerbread Ana Perez de la dropshot) impreuna cu 5 boabe de cacao zdrobite intr-un mojar. Mai adaugam 1 scortisoara ceylone, 2 bucati de stejar arse, 1 gram de chinina si o pastaie de vanilie cu pulpa cu tot. Acesta este mixul ales de mine pentru acest lichior, puteti folosi orice mirodenii sau fructe uscate doriti pentru aromarea lichiorului. Sigilam punga de doua ori dupa care o vom adauga intr-o oala si vom mentine un foc mic timp de o ora pentru ca infuzia sa absoarba cat mai mult din aromele mirodeniilor. Taiem punga , strecuram compozitia si combinam rezultatul cu siropul de cafea facut anterior.

Reteta Espresso Martini :

50 ml vodka
25 ml lichior de cafea facut in casa
50 ml espresso proaspat

Intr-un shaker adaugam toate ingredientele , dam shake foarte puternic dupa care strecuram compozitia cu un strainer si un fine strainer intr-un pahar cu picior racit. Lasam cateva secunde pana se aseaza si se formeaza spuma. Decoram paharul clasic cu cele 3 boabe de cafea despre care se spune ca inseamna : health,wealth and hapiness si este gata de servire.

Acesta a fost episodul de astazi , sper ca v a placut si ca veti incerca si voi macar o data sa va faceti propriul lichior sau sirop de cafea.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Linkuri oficiale StiuceBeau :

Mail: admin@stiucebeau.ro
Pagina oficiala : http://www.stiucebeau.ro
Instagram : https://www.instagram.com/stiucebeau/
Facebook: https://www.facebook.com/stiucebeauro/
TikTok: http://tiktok.com/@stiucebeau
Blog: http://stiucebeau.ro/blog/

Leave a comment

get our latest news

Subscribe Our
Newsletter